Top

Hoe je beenmaten opmeten voor een juiste maatbepaling van je steunkousen

Vragen over het opmeten - Het juist opmeten van je benen is vrij eenvoudig met de juiste instructies. Er wordt soms heel ingewikkeld over gedaan maar het is geen "rocket science". En mocht er om wat voor reden dan ook een verkeerde maat zijn besteld dan zijn wij erg flexibel en ruilen de kousen om voor een andere maat. Op basis van de duizenden steunkousen die we inmiddels hebben geleverd de afgelopen jaren zal dit niet heel vaak voorkomen. Voor jou als klant is het wel een geruststelling te weten dat wij dit zo doen en een uitstekende klantenservice hebben.

Enkelomtrek - De omtrek van de enkel meet je op door met een flexibel meetlint boven de enkelknobbel op het dunste deel van het onderbeen de maat op te nemen rondom het been. Dus niet over de enkelknobbel heen.

Kuitomtrek - De omtrek van de kuit meet je op door met een flexibel meetlint rondom het dikste deel van de kuit de maat van het been op te nemen.

Bovenbeen - De maat van het bovenbeen met je op door met een flexibel meetlint 2 cm onder de bilplooi, waar het bovenbeen het dikste is, rondom het been te meten. Afhankelijk van het merk en/of type kous (AG of AT/ATM) moet er iets lager op ongeveer de helft van het bovenbeen worden gemeten.